De naam Balise

“La Balise” is een Frans woord uit de wereld van de scheepvaart en gps-navigatie. Vertaald naar het Nederlands betekent dit een baken of een ankerplaats.
Een baken helpt je herkennen waar je bent. Dat is wat wij voor jou willen doen. We willen jou helpen om even stil te staan bij de weg in je leven die je aan het nemen bent.
We bekijken hierbij in overleg met jou wat je gevoelens op dit moment zijn, vanwaar ze komen, en welke methodes we kunnen vinden om tot een ruimere kijk en aanpak van uw zorgen te komen.

Onze missie en visie

We bieden je een plekje aan voor gesprekstherapie waar je kan reflecteren. Onze focus gaat hierbij naar de verbinding, zowel met jezelf als met de mensen rond je heen.

Balise is een praktijk voor kwalitatieve psychologische begeleiding met een ruim aanbod van gespecialiseerde zorg, waar de cliënt centraal staat.
We kijken naar de sterktes en talenten van de persoon en gaan hiermee aan de slag om zorgen en problemen aan te pakken. Balise is een huis van vertrouwen waar mensen zich geborgen, bevrijd, goed en geholpen voelen.
We werken met jongeren, volwassenen, koppels, gezinnen en groepen die hulp zoeken bij diverse problemen, in verschillende levensfases.

Alle medewerkers van Praktijk Balise zijn professionals die regelmatig op bijscholing gaan en systematisch onderling overleggen. Op deze wijze verhogen wij onze individuele en onze collectieve expertise, waardoor we onze cliënten steeds de meest kwaliteitsvolle zorg op maat kunnen blijven bieden.

Ons verleden

Praktijk Balise is in oktober 2018 voortgevloeid uit de bestaande praktijk van Ilse Barbe. Met 25 jaar ervaring als zelfstandig psycholoog, seksuoloog en psychotherapeut is Ilse nog steeds enthousiast en creatief vernieuwend.
We bouwen samenwerkingen uit met collega’s, om je te helpen in de keuze voor een geschikte therapie. Meer en meer zetten we in op een therapieplan gemaakt volgens jouw vragen en zorgen.

Onze toekomst

Met Praktijk Balise staan we in het “hier en nu” klaar om je verder te begeleiden.
We staan stil bij je gevoelens en helpen je om te gaan met je bezorgdheden. We blijven ons bijscholen en helpen je graag verder op weg!