De naam Balise

“La Balise” is een Frans woord uit de wereld van de scheepvaart en gps-navigatie. Vertaald naar het Nederlands betekent dit een baken of een ankerplaats.
Een baken helpt je herkennen waar je bent. Dat is wat wij voor jou willen doen. We willen jou helpen om even stil te staan bij de weg in je leven die je aan het nemen bent.
We bekijken hierbij in overleg met jou wat je gevoelens op dit moment zijn, vanwaar ze komen, en welke methodes we kunnen vinden om tot een ruimere kijk en aanpak van uw zorgen te komen.

Onze focus

We bieden je een plekje aan voor gesprekstherapie waar je kan reflecteren. Onze focus gaat hierbij naar de verbinding, zowel met jezelf als met de mensen rond je heen.

Ons verleden

Praktijk Balise is in oktober 2018 voortgevloeid uit de bestaande praktijk van Ilse Barbe.

Afgestudeerd in 1994 kon Ilse deeltijds aan de slag in de ziekenhuissector. Tegelijk nam zij extra opleidingen op zich in de seksuologie en in de psychotherapie. De eerste stappen als zelfstandige gebeurden in 1996, eerst in bijberoep om in 2002 door te groeien naar hoofdberoep. Vele jaren ervaring in combinatie met regelmatig nieuwe vormingen, geven haar veel inzichten.

De praktijk is een paar keer verhuisd, telkens binnen Waregem. Sommigen zullen zich nog de Churchilllaan herinneren, de Holstraat, de Hippodroomstraat en de Vichtseweg. Sinds 2011 is de praktijk geland in de Brouwerijstraat 34.

In 2016 komt Sara Coelho de praktijk versterken. Dit geeft de aangename ervaring van het ontdekken van de meerwaarde van het samenwerken in eigen huis. Vroeger moest meer verwezen worden naar andere praktijken, nu kunnen we meer hulpvragen zelf opvangen. Tegelijk blijven we onze grenzen bewaken. Bij te veel werk of bij thema’s die ons minder vertrouwd zijn, sturen we nog steeds door naar andere hulpverleners.

Hiervoor heeft Ilse door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd van collega’s. Ook haar medewerking bij de opstart van de psychologenkring al in 2001 bracht hiertoe bij. De kring van toen spreidde zich door de jaren heen uit over Deinze, Zulte, Waregem, Harelbeke, Kortrijk en Menen. Door het groeiend aantal psychologen en door de professionalisering van het beroep zijn dit vandaag de dag elk aparte kringen geworden. Dit neemt niet weg dat we mekaar nog steeds kennen of leren kennen, en vrijwillig ondersteunen als het nodig is.

Als psycholoog zijn we ons bewust van onze sterktes en tegelijk ook van onze beperkingen. We hebben de intentie deze houding door te geven aan onze cliënten en patiënten. Deze kijk op het leven is helpend om vanuit de sterktes een boeiende kracht te vinden om te groeien als persoon.

Onze toekomst

Met Praktijk Balise staan we in het “hier en nu” klaar om u verder te begeleiden. Ons beroep kreeg door de jaren heen zijn plaats naast en binnen de wereld van de artsen. We vermoeden dat er nog nieuwe uitdagingen op ons pad gaan komen. De kern van ons werk blijft echter onveranderd: met Praktijk Balise staan we klaar om via gesprekstherapie even stil te staan bij uw gevoelens en om hierbij methodes te vinden tot een ruimere visie en aanpak van uw zorgen.